A Travellerspoint blog

By this Author: neca pereca

China town & cupcake

Vikend 9/10.7

sunny 35 °C

Ovaj naslov sam stavila jer mi je jedan savrseni Cupcake koji upravo jedem, tj gutam dao inspiraciju. Iako china town i cupcake bas i nemaju veze jedno s drugim, to su "znacajni" momenti ovog vikenda. Smazala sam ovaj Red velvet cupcake (dno crveno i bela kremasta pena sa malim srcem na vrhu yamiii) koji sam uzela u Amy's Bread Bakery, navodno jedna od najboljih pekara na Menhetnu, gde osim 20 vrsti kolaca, muffina i cupcakes imaju razne "evropske" hlebove (znaci one integralne, sa raznim zrnima njam njam) jer svaki hleb koji sam ovde probala je bio grozan i bas cu da probam kakav je ovaj. Pekara je blizu mene, i upravo sam je otkrila bas sam happy :)

Osim toga danas sam bila na Organic market (pijacu), povela sam malog psa moje gazdarice koji me je vukao usput (nikako ne preporucujem sandale sa platformom kad setate psa po NY) na jezivih 95 stepeni Fahrenheit-a sto bi znacilo oko 35 stepeni celsiusa, pri cemu je verovatno jos toplije od koilcine ljudi/vozila i cega sve ne po gradu. Inace formula za racunanje stepeni je Celsius = (F-32)*5/9 nikako mi nije jasno ko je dosao na tu ideju da tako zakomplikuje racunicu. Osim toga pocinjem da ucim njihove mere za tezinu, sto je narocito korisno za pijacu, jer inace ce vam se ciniti da cu vrlo jeftini a onda za te pare dobijete samo jednu tikvicu :) Taj organic market tj grow market je kao neki projekat gde ljudi sa farmi donose svoje prirodne proizvode i prodaju ih tu, a organizuju i akcije ciscenja smeca, recikliranja, i demonstracije kuvanja - pokupila sam par interesantnih veggie recepata jedva cekam da ih isprobam :)

Sto se tice drugog dela mog naslova, juce sam ustala rano ujutru i uputila se u China town. Zasto bas tamo? U potragu za necim slicnim onom tiger balsam, da mi olaksava bolove u misicima koje imam kao posledicu ciscenja i prenosenja teskih stvari (e da, moja gazdarica me "uposlila" pa joj pomazem sa svim zivim, narocito posto - necete verovati - ali muskarci ovde NE ZNAJU sta da rade sa srafcigerom, pa sam tako ja popravljala kvaku, namestala tv itd. - btw, na temu ovoga kako ljudi ovde razmisljaju ili bolje receno Ne razmisljaju napisacu poseban entry). Znate li kako je divan grad u 8h ujutru, tek se budi, malo ljudi na ulicama, sve je mirnije i cistije, prosto se neki delovi grada otkrivaju sami od sebe usput dok hodam do kineske cetvrti. Kad konacno stignem tamo, prvo me privuku chinese bakeries (pekare) sa vrlo neobicnim pecivima tipa Pineapple and red beans bread - koji sam morala da uzmem jer me je naziv privukao. To je kao neka zuckasta pogacica (inace testo svih tih peciva je zuckasto, mozda stavljaju vise jaja, ne znam) i unutra neki crveno-bordo sos od tog kao crvenog pasulja i ananasa mmm vrlo interesantno i ukusno (kao sto vidite, ovog vikenda sam se bacila na otkrivanje novih ukusa :)). Jedino sto ne preporucujem da jedete dok se setate ulicama China town-a, jer osim sto je prilicno prljavo i najrazlicitiji mirisi dolaze do vas, ljudi tj ugl muskarci stalno pljuju po ulici, prvo cujete kompletnu pripremu za to i zgadi vam se zivot. Za one sa osetljivim zeludcem - uzmite hranu sa sobom i jedite cim izadjete iz China towna (npr u susedni NoHo, Soho ili Little Italy) ili jedite unutra.

Da se vratim na temu - nadjoh neku drug store gde se prodaju razni neobicni zacini i neki medicinski i kozmeticki proizvodi i onako deluje fino, cisto i autenticno. E da, ovde moram da udelim jos jedan savet - ako zelite da kineze nativce pitate za neki savet/preparat ili sta god na engleskom, odustanite od toga jer nece znati da vam odgovore. Ovde uglavnom prolazi kineski. Nasla sam 3 balzama koji bi mi odgovarali i pokusala na sve nacine da zeni objasnim da mi preporuci najbolji, a ona meni racuna sva 3. Mislim se koji ce mi 3 ta pakovanja, ionako su velika i traju vecito...al ne vredi. Nakon svih mogucih gestova koje sam isprobala, mislim da mi je pokazala onaj koji ona koristi i taj i uzeh (inace, na pakovanju je sve na kineskom, al je dobra firma, posle sam guglovala). veoma je interesantna ta TCM (tradicionalna kineska medicina) i pretpostavljam da narocito od starijih ljudi moze dosta da se nauci (to sto je neko kinez ne znaci odmah da se razume u tcm ;)) al jedini "problemcic" pri tome je da oni ili ne znaju engleski ili ga tolko lose pricaju da ne moze nista da se razume. Posle sam svratila u neku drugu kozmeticku radnju i isto za male pare nabavila neke preparate. ovde je sve zivo jeftino, al ne znam za kvalitet.
Konacno napustih china town, ali avaj.. na pogresnu stranu. Opet sam pomesala east-west (samo da napomenem da nisam debil, ali ovde ulice zapravo imaju nazive a ne brojeve, a ja se taman prebacila na logican sistem brojanja ulica hehe) i tu izadjoh na East cost, tj na dva lepa velika mosta - Manhattan bridge i Brooklyn bridge pri cemu oba vode u Brooklyn u jednom smeru, ili na Manhatt u drugom. Ovde zaista lepo mirise more, onaj vazduh koji opija i podseca na odmor i uzivanje (inace gde god da sam se spustila do reke/mora/kanala, bilo koje vode, uglavnom je smrdelo). Zaobisla ceo east village da bi dosla do west i usput sam notirala jos par interesantnih mesta. Napravicu listu ne-tipicnih mesta u NY, tj za pocetak da stignem sama da ih chekiram.

Kineska mast je delovala prilicno brzo, sto je odlicno sa obzirom da sam uvece izasla u grad. Moj prvi vecernji izlazak u NY. Odveo me drugar iz porto rika u jedan klub, inace blizu moje kuce, na uglu 5th avenue i 27th street - na nekom visokom spratu sa koga se vidi prelep pogled na ogromne oblakodere (osim njih drugi sitni objekti ne mogu da se razaznaju, ipak je bila noc). Klub je na 2-3 sprata, i ako udjete pre 23h moci cete da udjete. Trazili su mi ID koji nisam imala, i liku je bilo tesko da poveruje da sam iznad 21god. hahahah kakav kompliment! Ako narucite Martini Bianco - dobicete neku votku izmiksanu sa ne znam cim (zanimljivo), to i plus jos jedno standardno pice kosta 25 dolara. Dakle ako besplatno udjete u klub, naplatice vam trostruko za pice. A klub je standardan, i verovali ili ne - u pocetku su pustali neku muziku iz 80-tih i 90-tih (aaaaaaaaaaaaaa ta muzika me proganja, dodjem u fancy klub u NY i TAMO je pustaju, srucila sam pola mog misterioznog "martini bianco" koktela kad sam to cula :)) i te veceri su bile 2,3 bachelor parties, il grupa zenskih il muskih (pretpostavljam da nisu sa iste strane) i naravno kao i u celom gradu sve moguce nacije su se mogle videti, kao i svi akcenti engleskog i spanskog. Bilo je cool, al nismo ostali mnogo kasno, posto smo dosli ranije, posle su hvala bogu promenili muziku pa je moglo da se djuska :). Sve u svemu fali mi neka zenska ekipica za izlaske, bilo bi zabavnije.

Pozdrav i idem malo da lencarim ovog nedeljnog popodneva ;)

Posted by neca pereca 14:25 Archived in USA Comments (0)

Moj boravak na selu :)

Independence day

sunny 35 °C

Dragi moji evo mene opet. Vratila se iz americkog sela :) Mada iskreno, posle NY svaki grad u Evropi se cini kao selo! Ali ovo je bas malo mesto od oko 7.000 stanovnika, nalazi se u Vermont state severno od NY i u njemu se nalazi jedan od najpoznatijih univerziteta u US - verovali ili ne (tako mi je receno), tako da je struktura stanovnistva tipicno univerzitetska, dakle netipicna za tako mala mesta. Kucice su u stilu New England, onako izgleda skroz sredjeno i fancy, vidi se bogat kraj. Dosta sume i zelene prirode, a na putu mozete nabasati na jelene i slicne zivotinje, kazu da se medvedi kriju dublje u sumama - hvala bogu pa nisam nabasala ni na jednog, inace moze da se desi tokom leta. Nabasah "samo" na gomilu svih drugih mogucih insekata, komaraca, belih leptira itd kojima se bas svidela moja krv i od kojih imam ujede svuda po telu...no comment ;)

E sad zanimljiviji deo price. Krenuli smo u petak popodne sa upper east side Manh. (ovo pominjem jer sam prvi put bila u tom delu grada i skroz je interesantna razlika od downtown-a gde sam smestena) i sa nama je isla jedna mala prelepa devojcica u koju sam se skroz zaljubila :) Inace poenta mog odlaska tamo je bila da upoznam jednog daljeg rodjaka i njegovu porodicu, koji tamo imaju vikendicu i da dozivim neke tipicno americke obicaje, narocito u pon. 4.7. za independence day, najvazniji praznik ovde. Bili su im neki prijatelji u poseti, a u subotu su na gril dosle porodice sa decom, tako da je stalno bila puna kuca - po principu sluzi se sam i snadji se sam. Subota dorucak - tipicne american pancakes sa maple syrup i vocem (slucajno izlanuh ovo "typical" na sta su svi posle stalno komentarisali i smejali se sta je tu tipicno - izgleda sam gledala previse americkih serija i filmova :)). Moram da kazem da je Maple syrup fantastican! ko god ga je izmislio (majka priroda) svaka cast. Pancakes su iste ko nase, samo deblje i sa manje jaja. I sa verovatno milion kalorija sve to zajedno :) Da naglasim ovo "typical american", sta mislite sta smo jeli citav vikend...burgere! I american pie sa sladoledom njam njam. bukvalno sa burgera prelazis na sladoled, pa posle sat dva maznes koji hot-dog a onda opet sladoled i tako u krug.. (ovo su ostali radili, ja ne jedem meso pa sam se izvukla nekako). Naravno ne hrane se oni inace tako, nego kao za praznike prezderavanje :)

Nedelja je bila isto u amer. contry stilu, isli smo da slusamo decu u summer camp-u i to je bio neki piano camp i svi su odsvirali nesto na klaviru i dobili neke nagrade i totalno je bila autenticna atmosfera, ako ste gledali onu seriju Gilmore Girls, e bas takav ambijent. Klinci super sviraju klavir i tacno se vidi da se u Americi sva deca guraju napred i svuda se dobijaju poeni, either you win or you loose; ustvari nije tolko bitno ucestvovati kolko pobediti. Evo primera, ova deca mog rodjaka idu u francusku skolu, imaju dodatno casove klavira, plesa, rekreacije, fudbala itd. igraju sah (devojcica od 4 ipo god) i preko leta ucestvuju u 100 kampova, sve im je organizovano. Da jos dodam uz to lokalna takmicenja, i sto ih u trecem ili cetvrtom (nisam sigurna) razredu skole teraju da uce Mandarinski (?!) jezik, jer je to sad kao aktuelno. osim franc. i engl. koji su im obavezni. Samo cu reci - svaka im cast da su i dalje "normalna" deca. I jesu, zaista. Nakon toga ovo moje navodno multitasking deluje skroz monotono ;)

U ponedeljak smo se obukli paradno, za lokalnu seosku paradu :) to znaci crveno, plavo, belo - bas smo mi evropljani i amerikanci originalni sa bojama zastave, skoro svi iste boje :) parada je bila bas minijaturna, osim vatrogasaca, sumara i ostalih javnih sluzbi, prosli su veterani iz vijetnamskog rata (koji jadni nisu mogli da hodaju, pa su ih smestili u kombi) i ostali ti militarni sa po hiljadu ordena svako, ne znam kolko ljudi imaju godina, al mislim prilicno. Osim toga, nista zanimljivo. U stvari da, bejzbol tim koji je prohujao pored nas i sa kojima smo se slikali, hocu reci sa svim tim zgodnim likovima koji uopste ne izgledaju tolko glomazno ko sto sam mislila (mada ovo je tim sa tog university) i nasuprot njima porodice ogromnih amerikanaca, onih totalno overweight - inace bas tako drasticno debele ljude nisam ni srela setkajuci se po NY. Verovatno od te mase ne bi mogli ni da prodju (joj sto sam grozna, izvinjavam se ;)

U ponedeljak uvece taman smo stigli (tj taman propustili, jer smo morali da stanemo na jos jedan burger usput :)) na veliki vatromet, koji je ove godine bio na West side, tj na Hudson river i pretpostavljam da je bio divan i da je bila masa ljudi jer su zatvorili ulice. Kazem "pretpostavljam" jer ja nisam bila u toj masi..nazalost.

Back in the big apple. Ostatak price se nastavlja u downtown-u i okolini ;)

Posted by neca pereca 22:47 Archived in USA Tagged vermont Comments (0)

avantura u NYC se nastavlja

ova nedelja

sunny 30 °C

Joga u Bryant parku - sa jos njih stotine! kakav feeling! U celoj toj guzvi, raznim zvucima sirena, masina sa gradilista i okolnoj nedefinisanoj buci uspela sam da nadjem mir u sat i po joge na travi sa jos (koliko sam posle saznala) 550 ljudi! I to smo danas postigli rekord, ceo park je bio pun, a ni glasa. Prosto neverovatno! I svi zajedno izgovorismo ooooooooooommmmm u jednom tonu. Kakav trip :)

Pre toga sam, moram priznati, malo shoppingovala u Macy's na uglu 34th street i Brodway, iako sam rekla da necu zapasti u shopping euforiju jer je ovde SVE zivo jeftino i svuda su snizenja. A prekjuce sam isto tako "slucajno" usla u Victoria secret i ...yada yada yada :) Ako zelim da ostanem duze ovde ko sto sam planirala, moracu da prestanem da ulazim u radnje da bi se rashladila od vrucine sa ulice, pa mi to onda bude izgovor da nesto kupim hehe. Ako imate nekog da vam iz amerike donese nesto sto vam treba, obavezno narucite i nemojte kupovati amer. proizvode u evropi - 3 puta su skuplji! juce sam se izgubila u apoteci koliko toga ima..

Osim toga, napravila sam 2 City tours, jednu Historical Districts - Little Italy, China town i Soho; a drugu Greenwich village - juzni west Menhetn. Inace uvek mi se desava ista stvar, pomesam zapad i istok i zaboravim da brojevi zgrada u ulicama rastu ka zapadu, da brojevi avenija isto rastu ka zapadu, a brojevi ulica opadaju ka jugu. Nadam se da je to jasno :)

Dakle, ako ste gledali The godfather (a ko nije?) cije su scene zaista snimane u 6th street East Village, zatim slicne filmove o italijanskoj mafiji u NYC (Italijani su od sredine 19.veka naseljavali u ovaj kraj, do pocetka 20.) u ovom kraju cete naci zanimljive momente. Vodic nas je proveo kroz razne skrivene delove, neke tajne prolaze, i male ulicice gde se tacno moze videti da su tu nekada harale bande. Narocito prepoznatljiva je Mulbery street, trenutno prepuna restorancica i turista. Susedni krajevi China town i SOHO su sada gotovo preplavili "italijane". U Soho-u su mi se mnogo svideli mali butici, par autenticnih barova (u jednom snimana scena iz sex&the city :) i ceo duh tog dela grada, a onda udjosmo maltene u Kinu i svi se ko mravi krecu na sve strane i svuda tezge sa vocem, povrcem, ribom, pecurkama najneobicnijeg izgleda. Ima jedna ogromna, bodljikava vocka, uzasno smrdi spolja, kad se otvori jos gore al je navodno ukusna, zove se Durian fruit i nisam se usudila da je probam. Osim toga na svakom cosku pedikir, manikir i frizer, pa eto ko hoce jeftino da prodje ovo je raj. Tura se zavrsila kod Columbus parka, gde smo culi i kineski koncert i svi su mi delovali ko sa neke slike, kao da su odjednom oziveli. Park je sladak kao i svi ostali, i ovde je prilino uobicajeno cuti koncerte tj svirace ili performere u parku.

Druga tura u Greenwich village, koji se racuna u skuplji i bolji deo Menhetna je meni bila zanimljivija i puna je raznih momenata iz filmova i serija koje smo sigurno (tj makar neku) svi gledali. Prvo smo prosli pored stare javne bolnice koju je svojevremeno posecivao Edgard Alan Po, zatim smo nastavili do minijaturne kucice Harry Potera koja je zvanicno najmanja kuca u NY, a tu u blizini smo videli i najstariju kucu. Da pomenem cuveni apartman u kome se snimala serija Friends (nazalost nema veliki balkon, taj deo je izmisljen), zatim serija Glee, odakle se skrene jednom uliciom u cuvenu kucu iz Cosby show, u susednoj onaj film Autumn in NY i jedan stari film sa Audrey Hepburn Wait until dark - za koji se vrlo lako moze zamisliti da se stvarno i desio (horor). A zatim sledi cuveni Standing comedy klub iz moje omiljene serije (S. nadam se da citas ovo :)) SEINFELD :) Na kraju te iste ulicice je najstarija picerija, a u jednoj poprecnoj i najstarija italijanska (da, opet ital.) poslasticarnica. Tura zavrsava u Washington parku gde se navodno nalazi i najstarije drvo NY (mada kad sam guglovala ispalo je da nije). Tura je veoma zivopisna i vodicica je super (moram da joj dam 5 zvezdica na blogu), nazalost nisam uspela sve da popamtim - jer kad tako vidite uzivo deo grada gde se snimao taj i taj film ili serija pozelite da ih odmah pogledate ponovo.
Inace nije retkost videti snimanje filma u nekom delu grada, bar ja stalno nalecem na neku filmsku ekipu.

Osim toga moram da primetim da ima raznih lepih zena na ulici, ugl. Azijatkinja ili nekih mesavina, a za razliku od toga zgodnih likova bas i nema tolko puno, mislim da cu morati malo cesce da se setkam Wall street-om narocito u vreme puze za rucak kad ih ima najvise :)) I jos nesto - i pored toga sto se ovde krecu razne nacije u velikom broju, opet sam visoka u odnosu na ostale, cak nekad i previsoka (ok, nosim male platforme, al opet) iako su zene ugl. na bas visokim stiklama (ovde ne racunam tipicne turistkinje koje se odmah prepoznaju). I da, svi pricaju i spanski i engleski, narocito u radnjama, tako da sam i ja sklopila neki Spanglish, sama sebe vise ne razumem, al bitno je da me drugi razumeju :) Engl. akcenata ima milion.. Svakog dana upoznajem nekog novog, ali "prijateljstva" ovde traju obicno kratko, jer su svi u prolazu. Ili jako puno rade pa nemaju vremena ni za sta.

Toliko za ovaj entry, da ne duzim mnogo, mada ima jos dosta toga o cemu bi mogla da pisem, tesko mi je da sredim misli - ovde ima milion stvari i dogadjaja i ako ne zapisem nesto odmah, posle zaboravim. Malo sam lenja za pravljenje fotki, obecavam da ce se to popraviti. Sledecih par dana, ukljucujuci 4.7. Independence day Amerike provodim u Vermontu, gde cu nadam se doziveti tipicnu proslavu tog praznika, pa izvestavam kad se vratim. krecem sutra popodne, to je oko 3-4h kolima udaljeno od NY. Taman cu malo da "rashladim" mozak i pripremim se za nove akcije ;)

P.S. Jesam li pomenula da sam za 3 dana promenila lokaciju, tj opet se preselila (totalno u stilu mog nomadskog zivota koji me ne napusta nikako), al sam i dalje na Menhetnu, sto je odlicno. Kad se vratim iz Vermonta, opet cu promeniti lokaciju, tako da nisam se ni trudila da raspakujem kofer..

Posted by neca pereca 19:28 Archived in USA Comments (0)

vikend u NY

25/26.06.

sunny 30 °C

Dragi moji i dragi svi koji mislite da je potrebno imati silne dokumente, osiguranja, povratne karte itd. za ulazak u NY u letnjoj sezoni - e pa nije :)
Lik na granici mi nije apsolutno NISTA trazio osim pasosa sa vizom. zatim mi se nasmejao u stilu: welcome to ny! Uglavnom se svi smeju i vrlo su usluzni. Cak sam dobila i masazu vrata kad sam sletela i na info point zamolila samo da mi daju mapu grada :)

Petak i prvi utisak - izlazim iz metroa kasno uvece i vidim previsoke zgrade u magli negde na Broadway..mislim da je bio Time square (da, moguce je da nisam sigurna, nakon tolko sati sedenja u avionu pored wc-a i jedne debele zene koja je zauzela i pola mog mesta :). Anyway, deluje malo zastrasujuce. Sve visoko, a ulice uske. Uzimam taxi onaj zuti standardni i objasnjavam se sa indijcem gde i kako da bi konacno skapirao da je west manhattan u pitanju, a ne east. Zabavno je sto je sve west-east i upper-down (nema north-south heheh).

Vikend tj. subotu zapocinjem u wall street-u i pogledom sa jedne ogromne finance building (izvinjavam se sto tolko ubacujem engleski, nekako mi je lakse tako), 32 sprat, vidi se skoro ceo NY. A tu je i pogled na tipicne offices u takvim zgradama, sa fancy kuhinjom i prostorijama. Btw, tu radi lik kod koga sam odsela. I tu se mlati sva lova, naravno uz 24/7 radno vreme. Jedino sto se ne vidi odatle je Statue of liberty - zaklanja je jedna zgrada :) Opet imam utisak da su sve zgrade ogromne, moram da iskrivim glavu da ih vidim, a sve ulice male i uske, tako da se osecam sicusno. Ipak je najbolje pored vode, pa sam odmah otisla na East river, tu na obalu (oni koji su bili znaju) dok mi se nije skroz zavrtelo u glavi :) Po ulicama ogromna masa ljudi, deluje gotovo nestvarno. Istog tog dana sam skoknula i do New Jersey koji ostavlja skroz drugi, mirniji utisak malog gradica-cetvrti za sebe, manje zgradice i onako lokalni ljudi koji sede ispred kuca. Lepo je, ali nije Menhetn :)

Nedelja ima vise highlight-ova. Prvo odlazak u Whole Grains - ogroman Organic supermarket kojim sam odusevljena, malo je reci da umalo nisam vristala unutra, i glava me je zabolela od toliko izbora svega i svacega. Inace u NY je sve nesto Organic, to cak pise i na lokalnim kombijima koji prodaju sladoled, tako da nisam bas sigurna sta se pod tim podrazumeva :) jel i kebab postao ogranic? heheh. Drugi highlight je gay parada, koju sam slucajno ukacila, posto sam se bas u to vreme dogovorila sa drugom iz porto rika da se nadjemo - i to na uglu 5th avenije gde se orila parada i nije mogla ni ulica da se predje, ne znam kako smo se ipak slucajno nasli. Posle cu nakaciti neke fotkice. Bas bas dobra atmosfera, nekako surealisticno (da dodam da je napolju sve vreme oko 35 stepeni plus jos jedno 10 stepeni vise zbog guzve, i sunce przi nema oblacka..). Treci highlight je odlazak u Central park. WOW! nemam komentar, prosto odusevljenje. I tu prvo ne moze da se pobegne od ljudi, vec mora da se zadje u skrivene delove da bi nasli malo mira. Jedan lik za dolar prica vic i garantuje da cete se nasmejati :) E da, na putu do parka prolazimo kroz neku exkluzivnu ulicu sa najskupljim hotelima i radnjama (zaboravih kako se zove) i u jednom prolazu presladak ususkan restoran onako za high society, a cene nisu tako strasne, tako da cu definitivno tamo da skoknem (mozda sa mojim buducim deckom-milionerom heheh, ili prosto da kampujem tamo pa upoznam jednog :))

Osim toga prolazimo kroz prepun Time square koji od tolko ljudi ne moze ni da se vidi, pa smo zabasali u Toy store i bogami bi mogla da provedem ceo dan tamo, sa svom tom decom :)

Na kraju dana zakljucujem da moram da nadjem quiet places in NY (postoji i knjigica s tim imenom), nastavak sledi...

Posted by neca pereca 14:42 Archived in USA Comments (0)

Putovanje

sunny -36 °C

Sutra počinje čuveni trip iliti put za ameriku. Prva stanica - aerodrom u Londonu 5 sati cekanja. Druga i odredišna stanica - JFK NY.juhuu! Zadnje veče u Beogradu prilično smorno jer moja drugarica sve vreme zeva i ceka da mi vidi leđa hehe. šta još da napišem, ne znam, jer još uvek nisam krenula :) Uzbuđenje i dalje na nuli, valjda zbog leka za strah od letenja, klaustrofobiju u avionu i čega god sve ne. Videćemo sutra da li deluje.
Kiss i čujemo se verovatno iz londona!

Posted by neca pereca 15:16 Archived in Serbia Comments (0)

(Entries 1 - 5 of 5) Page [1]